over 't Hoff Afdrukken E-mail

De geschiedenis van het Hoff gaat zeker zo’n tien eeuwen terug.

De omliggende landerijen werden vanuit het Nederhof geëxploiteerd, waardoor zich vanaf de 10e eeuw de stad Wijk zich ongeveer moet hebben ontwikkeld. In de late middeleeuwen, eind 15e begin 16e eeuw, toen de Utrechtse bisschoppen op het Kasteel Duurstede verbleven, fungeerde het Nederhof als nevenresidentie en gastenverblijf. Café ’t Hoff is een uniek overblijfsel hiervan.

In het midden van het café staan vier zuilen met kapitelen van Drachenfelstrachiet, natuursteen, die de bakstenen bogen dragen. Vroeger ontbrak het achtergedeelte van het pand en was het een open galerij. Het gedeelte aan de voorkant heeft een zeer bijzondere eikenbalklaag op gotische sleutelstukken met schuingelegde kinderbalken in visgraatmotief. Er wordt gezegd dat David van Bourgondië de bouwheer is geweest.

Nu is het een sfeervol en gezellig café met vele bijzondere details in een nostalgische ambiance. Liefhebbers van speciaal bieren kunnen genieten van 8 verschillende soorten tapbieren en 20 op fles. Ook voor wijnliefhebbers hebben we de keuze.

Geniet zomers van ons terras met vrij uitzicht waar je je waant in Frankrijk onder het genot van een heerlijke lunch.

Laatst aangepast op maandag, 06 december 2010 22:32